Çağdaş Sözlük

valideyn ~ والدین

Almanca Sözlük - valideyn ~ والدین maddesi. Sayfa: 361 - Sira: 6

valideyn - والدین almanca anlamı, والدین - valideyn almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte والدین - valideyn kelimesi nasıl geçiyor. valideyn osmanlıca nasıl yazılır. valideyn nedir, valideyn ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet valideyn والدین auf Türkisch? Was bedeutet valideyn والدین ? valideyn والدین Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني valideyn والدین باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ valideyn والدین معنى القاموس الألماني العثماني.

valideyn والدین در ترکی به چه معناست؟ valideyn والدین به چه معناست؟ valideyn والدین معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

valideyn ~ والدین güncel sözlüklerde anlamı:

VALiDEYN ::: Ana ile baba. Vâlidân de denir.(Peder ve valideyi, şefkat ile teçhiz eden ve seni onların merhametli elleriyle terbiye ettiren hikmet ve rahmet hesabına onlara hürmet ve muhabbet, Cenâb-ı Hakk'ın muhabbetine aittir. O muhabbet ve hürmet, şefkat, Lillâh için olduğuna alâmeti şudur ki: Onlar ihtiyar oldukları ve sana hiçbir faideleri kalmadığı ve seni zahmet ve meşakkate attıkları zaman, daha ziyade muhabbet ve şefkat etmektir. $âyeti: Beş mertebe hürmet ve şefkate evlâdı dâvet etmesi; Kur'an'ın nazarında valideynin hukukları ne kadar ehemmiyetli ve ukukları, ne derece çirkin olduğunu gösterir. Madem peder; kimseyi değil, yalnız veledinin kendinden daha ziyade iyi olmasını ister. Ona mukabil veled dahi, pedere karşı hak dâva edemez. Demek valideyn ve veled ortasında fıtraten sebeb-i münakaşa yok. Zira münakaşa, ya gıpta ve hasetten gelir. Pederde oğluna karşı o yok. Veya münakaşa haksızlıktan gelir. Veledin hakkı yoktur ki, pederine karşı hak dâva etsin. Pederini haksız görse de, ona isyan edemez. Demek; pederine isyan eden ve onu rencide eden, insan bozması bir canavardır. S.)

vâlideyn ::: (a. i. c.) : ana ile baba.

vâlideyn ::: ana ile baba.

vâlideyn ::: ana ile baba , anababa

vâlideyn ::: ‬anababa

vâlideyn ::: (a. i. c.) ana ile baba.

valideyn ::: ebeveyn

VALİDEYN :::

Ana ile baba. Vâlidân de denir.(Peder ve valideyi, şefkat ile teçhiz eden ve seni onların merhametli elleriyle terbiye ettiren hikmet ve rahmet hesabına onlara hürmet ve muhabbet, Cenâb-ı Hakk'ın muhabbetine aittir. O muhabbet ve hürmet, şefkat, Lillâh için olduğuna alâmeti şudur ki: Onlar ihtiyar oldukları ve sana hiçbir faideleri kalmadığı ve seni zahmet ve meşakkate attıkları zaman, daha ziyade muhabbet ve şefkat etmektir. $âyeti: Beş mertebe hürmet ve şefkate evlâdı dâvet etmesi; Kur'an'ın nazarında va