Kebâir ~ كبائر
Almanca Sözlük - Kebâir ~ كبائر maddesi. Sayfa: 275 - Sira: 35

Kebâir - كبائر almanca anlamı, كبائر - Kebâir almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte كبائر - Kebâir kelimesi nasıl geçiyor. Kebâir osmanlıca nasıl yazılır. Kebâir nedir, Kebâir ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet Kebâir كبائر auf Türkisch? Was bedeutet Kebâir كبائر ? Kebâir كبائر Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني Kebâir كبائر باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ Kebâir كبائر معنى القاموس الألماني العثماني.
Kebâir كبائر در ترکی به چه معناست؟ Kebâir كبائر به چه معناست؟ Kebâir كبائر معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
Kebâir ~ كبائر güncel sözlüklerde anlamı:
KEBAiR ::: (Kebire. C.) Büyük şeyler, büyük günahlar. Kebairin sıralanışı:-Allah'ı inkâr etmek.-Allah'a şirk koşmak.-Kat'iyyen sâbit olan dini bir hükme inanmamak.-Allah'ın rahmetinden ümidini kesmek.-Allah'ın cezasından, mekrinden ve azabından emin olmak.-Günah üzerinde ısrar etmek. Yâni, herhangi bir günahı devamlı işleyip durmak.-Namazı, orucu terketmek. Allah yolunda cihaddan kaçmak.-Anaya, babaya âsi olmak. Yalan yere şehadet veya yemin etmek.-Bir kimseyi haksız yere öldürmek. Bir kimsenin bir uzvunu haksız yere kesmek veya muattal bir hale koymak.-İffetli kadınlara fuhuş isnad etmek. Nemmamlık etmek.-Ribâda (fâizde) ve hırsızlıkta bulunmak. Rüşvet almak.-Yetim malı yemek.-Zina ve livata denilen günahları işlemek. Bu sayılan günahlar hülâsa edilse, "yedi kebair"i ifade eder. Başta üçü el-iyâzü billah küfürdür. So akiler ise, üzerine İlâhî ceza terettüb edip, hadd-i şer'îyi icab ettiren, açıkça ve kat'i olarak nehyedilmiş bulunan büyük günahlardır. (Bak: Mubikat-ı seb'a)
kebâir ::: (a. i. kebîre'nin c.) : büyük günahlar, [adam öldürme veya zina gibi] . Ehl-i kebâir : çok büyük günahlar işliyen.
kebâir ::: büyük günahlar.
KEBaiR ::: Kebîre sâhibi îmândan çıkmaz. Kebîre sâhibinin hâli Allahü teâlânın irâdesine kalmıştır. Dilerse bağışlar, dilerse azâb eder. (İmâm-ı Rabbânî)
Kebîre işlemek küfr değil, fısktır, emre itâattan çıkmaktır. (İmâm-ı Rabbânî)
Büyük günâh işleyenin îmânı gitmez. Harama helâl derse, îmânı gider. Günâhlar ikiye ayrılır: Kebâir, büyük günâhlardır. Meselâ: 1) Bir şeyi Allahü teâlâya ortak etmek. Buna şirk denir. Şirk, küfrün en kötüsüdür. 2) Bir insanı veya kendini öldürmek. 3) Sihir yâni büyü yapmak. 4) Yetim malı yemek. 5) Fâiz alıp vermek. 6) Muhârebede düşman karşısından kaçmak. 7) Temiz kadınları kazf etmek, yâni nâmuzsuz demek. Her günâhın büyük olmak ihtimâli vardır. Hepsinden kaçınmak lâzımdır. (Teftâzânî, Reyhâvî)
kebâir ::: büyük günahlar
kebâir ::: (a. i. kebîre'nin c.) büyük günahlar, [adam öldürme veya zina gibi] . Ehl-i kebâir : çok büyük günahlar işliyen.
KEBAİR :::