kitap ~ كتاب
Almanca Sözlük - kitap ~ كتاب maddesi. Sayfa: 276 - Sira: 8

kitap - كتاب almanca anlamı, كتاب - kitap almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte كتاب - kitap kelimesi nasıl geçiyor. kitap osmanlıca nasıl yazılır. kitap nedir, kitap ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet kitap كتاب auf Türkisch? Was bedeutet kitap كتاب ? kitap كتاب Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني kitap كتاب باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ kitap كتاب معنى القاموس الألماني العثماني.
kitap كتاب در ترکی به چه معناست؟ kitap كتاب به چه معناست؟ kitap كتاب معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
kitap ~ كتاب güncel sözlüklerde anlamı:
"); kitâb ::: (a. i. c. : kütüb) : kitap.
Ümm-ül-kitâb ::: Kur'an. (bkz. : Fürkan, Hüdâ, Hitâb, Mushaf, Necm, Nûr, Z kr). Ehl-i kitâb : dört kutsal kitaptan birine îmân eden, inanan, bağlı kalan, (bkz. : kitabi)
Kitab-Ullah ::: Kur’ân. (bkz. : Furkân, Hûda, Hitâb, Necm, Nûr, Zikr).
kitâb-ı hükmî ::: huk. [eskiden] bir şahsın vekili bulunmayan gaip bir şahıs ile olan dâva ve beyyinesini istimâ ile yargıcın bunu mübeyyin olarak kaybolan kimsenin bulunduğu mahal yargıcına gönderdiği yazı.
kitâb-ün-Nakz ::: huk. [eskiden] mütâreke ve müsâlâhayı veya ahd ve emânı fesh ve izâleye dâir düşman tarafından gönderilen mektuptur ki, düşman kumandan tarafından gönderildiği sabit olmadıkça maâliyle amel ve düşman üzerine hücum olunamaz.
küttâb ::: (a. i. kâtib'in c.) : kâtipler, yazıcılar, (bkz. : ketebe). Menşe-i küttâb : kâtip yetiştiren * okul. Reîs-ül-küttâb : divan kâtiplerinin başı olup Tanzimat'tan önce" hâriciye nâzırına verilen bir ad idi.
küttâb-ı dîvân-ı hümâyun ::: tar. Dîvan-ı Hümâyûnun yazı işlerini görenler.
Kitap :::
- Ciltli ve ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü
Örnek: Ona son olarak rüya için kitaptaki tabiri aramanın abes olduğunu söylediğimi hatırlıyorum. A. Ş. Hisar - Herhangi bir konuda yazılmış eser
- Kutsal kitap.
kitap ::: kur'an-ı kerim
kitâb ::: kitap
küttâb ::: katipler
kitâb ::: kitap
küttâb ::: kâtipler
küttâb ::: yazıcılar
küttâb ::: (a. i. kâtib'in c.) kâtipler, yazıcılar, (bkz. : ketebe). Menşe-i küttâb : kâtip yetiştiren * okul. Reîs-ül-küttâb : divan kâtiplerinin başı olup Tanzimat'tan önce
kitap ::: eser, yapıt