Avam ~ عوام
Almanca Sözlük - Avam ~ عوام maddesi. Sayfa: 239 - Sira: 7

Avam - عوام almanca anlamı, عوام - Avam almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte عوام - Avam kelimesi nasıl geçiyor. Avam osmanlıca nasıl yazılır. Avam nedir, Avam ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet Avam عوام auf Türkisch? Was bedeutet Avam عوام ? Avam عوام Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني Avam عوام باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ Avam عوام معنى القاموس الألماني العثماني.
Avam عوام در ترکی به چه معناست؟ Avam عوام به چه معناست؟ Avam عوام معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
Avam ~ عوام güncel sözlüklerde anlamı:
AVAM ::: Halktan ilmi irfanı kıt olan kimse. Okuyup yazması az olan. Fakirler sınıfından. * Tas : Hakikata tam erememiş, tevhidin derin hakikatlarından haberi olmayan. * Halkın ekseriyeti.
avâm ::: (a. i. âmm'ın c.) : herkes, kaba ve câhil halk, ayak takımı, (bkz. : âhad-i nâs).
avam ::: ilimsiz, sıradan kimse.
AVaM ::: 1. Müctehid (âyet ve hadîslerden şer'î yâni dînî hükümler çıkaran İslâm âlimi) olmayan, mukallid (yâni mezhebinin usûl ve kâidelerini anlayıp taklîd eden).
Müctehid olmayan âlime nâkil, yâni haber iletici denir. Müctehid olmayan müftîler mukalliddir. Avâm, hadîs-i şerîflerden doğru mânâ çıkaramaz. Bunun için müctehidlerin anladıklarına uymaları, yâni onları taklîd etmeleri lâzımdır. (Feth-ul-kadîr)
Dînî mes'elelerde, şöyle veya böyle yapılabilir şeklinde ruhsat (izin vermek) avâmın sözü ile olamaz. Burada ancak müctehidler yetkilidir. (Reddül-Muhtâr)
2. Dînî ilimlerden haberi olmayan câhiller.
Avâm, fetvâ kitablarını anlıyamaz. Bunların, îmân ve ibâdet bilgilerini arayıp, sorup, öğrenmeleri farzdır. Müctehid âlimlerin de, sözleri, vâzları ve yazıları ile önce îmân, sonra dînin temeli olan beş ibâdeti öğretmeleri farzdır. (Muhammed Es'ad)
Sultanlar, milletin malını, zâlimler ve haydutlardan korudukları gibi; havâss yâni müctehid âlimler de, avâmın îtikâdını (inancını) bid'atçilerin (sapıkların) şerrinden korurlar. (İmâm-ı Gazâlî)
3. Olgunlaşmamış, irşâda (öğrenip, aydınlanmaya) muhtaç. Kulluk zevkini tatmamış; nefs-i emmâresinin te'sirinden kurtulamamış olan. Tasavvufta; takvâ, ihlâs derecelerinin en aşağısında bulunan kimseler.
Avâmın orucu, yemek içmek gibi şeylerden sakınmaktır. (İmâm-ı Gazâlî)
Avam :::
- Halkın aşağı tabakası, havas karşıtı
Örnek: Bu zihniyette olan avam değildi, bilhassa havas denilen insanlar böyle düşünüyordu. Atatürk - Halk.
avâm ::: halk tabakası
avam ::: halk , soylu veya bilgin olmayanlar , ilimsiz , sıradan kimse , halktan ilmi irfanı kıt olan kimse , okuyup yazması az olan , fakirler sınıfından , tas : hakikata tam erememiş , tevhidin derin hakikatlarından haberi olmayan , halkın ekseriyeti
avâm ::: halk tabakası
avâm ::: (a. i. âmm'ın c.) herkes, kaba ve câhil halk, ayak takımı, (bkz. : âhad-i nâs).
avam ::: halk
AVAM :::