Çağdaş Sözlük

alaka ~ علاقه

Almanca Sözlük - alaka ~ علاقه maddesi. Sayfa: 237 - Sira: 9

alaka - علاقه almanca anlamı, علاقه - alaka almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte علاقه - alaka kelimesi nasıl geçiyor. alaka osmanlıca nasıl yazılır. alaka nedir, alaka ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet alaka علاقه auf Türkisch? Was bedeutet alaka علاقه ? alaka علاقه Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني alaka علاقه باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ alaka علاقه معنى القاموس الألماني العثماني.

alaka علاقه در ترکی به چه معناست؟ alaka علاقه به چه معناست؟ alaka علاقه معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

alaka ~ علاقه güncel sözlüklerde anlamı:

ALaKA ::: İlişik, rabıta, merbutiyet. * Gönül bağlama, sevgi, münasebet, taalluk, irtibat, mâlikiyet. Tasarruf. Müdâhale hakkı. Hisse. * Edb: Bir kelimenin hakiki mânâsından mecâzi mânâsına nakledilmesinin sebebidir. (Temiz ahlâklı, güzel huylu kimselere melek denildiği gibi.)

ALAKA ::: Kan pıhtısı. Uyuşuk kan.

alâka ::: (a. i. c. : alâik, alâkat) : 1) *ilgi,* ilişki, (bkz. : münâsebet). 2) ed. bir kelimenin hakikî mânâsından mecâzî mânâsına nakledilmesinin sebebidir. [Kore'de düşmana arslan gibi saldıran bir Türk askerine "arslan" denildiği gibi].

alâka ::: ilgi.

alaka ::: kan pıhtısı.

Alaka ::: İlgi. Bir sözcüğü gerçek anlamının dışında bir anlamda (mecazi) kullanmak için düşünülen ilgiye alaka denir. Edebi sanatların çoğunda bu durum söz konusudur. Bu ilişki ne kadar uygun olursa edebi sanat o derece yerinde ve güzel sayılır.

alaka ::: kan pıhtısı

alâka ::: ilgi , alaka

alâka ::: ‬ilgi

alâka ::: alaka

alâka ::: (a. i. c. : alâik, alâkat) 1) *ilgi,* ilişki, (bkz. : münâsebet). 2) ed. bir kelimenin hakikî mânâsından mecâzî mânâsına nakledilmesinin sebebidir. [Kore'de düşmana arslan gibi saldıran bir Türk askerine

alaka ::: ilgi, komünikasyon, ulaşım

ALAKA :::

Kan pıhtısı. Uyuşuk kan

ALÂKA :::

İlişik, rabıta, merbutiyet. * Gönül bağlama, sevgi, münasebet, taalluk, irtibat, mâlikiyet. Tasarruf. Müdâhale hakkı. Hisse. * Edb: Bir kelimenin hakiki mânâsından mecâzi mânâsına nakledilmesinin sebebidir. (Temiz ahlâklı, güzel huylu kimselere melek denildiği gibi.)