vermek ~ ویرمك
Almanca Sözlük - vermek ~ ویرمك maddesi. Sayfa: 367 - Sira: 4
vermek - ویرمك almanca anlamı, ویرمك - vermek almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte ویرمك - vermek kelimesi nasıl geçiyor. vermek osmanlıca nasıl yazılır. vermek nedir, vermek ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet vermek ویرمك auf Türkisch? Was bedeutet vermek ویرمك ? vermek ویرمك Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني vermek ویرمك باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ vermek ویرمك معنى القاموس الألماني العثماني.
vermek ویرمك در ترکی به چه معناست؟ vermek ویرمك به چه معناست؟ vermek ویرمك معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
vermek ~ ویرمك güncel sözlüklerde anlamı:
Vermek :::
- Üzerinde, elinde veya yakınında olan bir şeyi birisine eriştirmek, iletmek
Örnek: Okumadığım zaman tavukların bahçesindeyim, yemlerini ben veririm. Ö. Seyfettin - Bırakmak veya bağışlamak
Örnek: Hırsımdan bazılarına bedava verdim, alın götürün, diye bağırdım. H. C. Yalçın - Ondan bilmek, atfetmek
- Düşünce veya bilgi anlatan şeyleri başkalarına iletmek, bildirmek
- Döndürmek, çevirmek, yöneltmek
Örnek: Arabanın burnunu, en tenha kahvelerden birinin önünde, rıhtıma verdiler. A. İlhan - Herhangi bir duruma yol açmak
Örnek: Kendilerine iyi bir çalışma fırsatı verdim. Y. K. Karaosmanoğlu - Eğlenceli toplantı düzenlemek, konuk çağırıp ağırlamak.
- Topluluk önünde sanatını göstermek, icra etmek.
vermek ::: ayırmak, bayılmak, çevirmek, dayamak, görmek, harcamak, hasretmek, iletmek, katmak, l?
?tfetmek, ödemek, satmak, serpmek, tespit etmek, uzatmak