nisab ~ نصاب
Almanca Sözlük - nisab ~ نصاب maddesi. Sayfa: 353 - Sira: 10
nisab - نصاب almanca anlamı, نصاب - nisab almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte نصاب - nisab kelimesi nasıl geçiyor. nisab osmanlıca nasıl yazılır. nisab nedir, nisab ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet nisab نصاب auf Türkisch? Was bedeutet nisab نصاب ? nisab نصاب Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني nisab نصاب باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ nisab نصاب معنى القاموس الألماني العثماني.
nisab نصاب در ترکی به چه معناست؟ nisab نصاب به چه معناست؟ nisab نصاب معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
nisab ~ نصاب güncel sözlüklerde anlamı:
NiSAB ::: Zekât ölçüsü, ölçü miktarı. * Üzerine zekât verilmesi farz olan mal miktarı. * Asıl, esas. Sermaye mal. Derece, had. * Fık: Altının nisabı: 20 miskal; gümüşünki 200 dirhem (yani 600 gram); koyun ile keçinin 40 adet; sığır, manda 30; ve devenin nisabı da 5'dir. * Bir mecliste görüşmeye başlanabilmek, yahut karar verebilmek için bulunması şart olan âza sayısı. * Hisse, nasib. * İstenilen had, derece. (Bak: Zekât)
nisâb ::: (a. i.) : 1) asıl, esas. 2) bir malın zekâtını vermek üzere varılması gereken miktar. 3) sermâye, mal. 4) derece, istenilen had.
nisâb-i ekseriyyet ::: çoğunluk derecesi. 5) hisse, nasib.
nisâb-ı rüsd ::: rüşt çağı.
nisâb-ı sirkat ::: huk. [eskiden] bir dinar veya hâlis gümüşten on dirhem sikke, [kıymetçe bu miktardan az olan bir malı çalmak hadd-i sirkati îcâbetmez]
nisab ::: zekat ölçüsü.
NiSaB ::: Altının nisâbı (Hanefî mezhebinde)yirmi miskal (96 gram)dır. (Kâşânî)
Zekât vermenin farz olması için, zekât malının nisâb miktârı olduktan îtibâren bir hicrî sene sonra da mülkünde bulunması lâzımdır. (Kâşânî)
Ödünç alma karşılığı olan borçlar ve zekât vermek farz olduğu günden önce ödeme zamânı gelmiş olan müeccel (taksitli) kul borçları nisâb hesâbına katılmaz. (İbn-i Âbidîn)
Yiyecek, içecek, giyecek ve barınacak ev gibi lüzumlu nafakayı satın almak için saklanan altın, gümüş ve kâğıt paranın hepsi nisâb hesâbına katılır. (İbn-i Âbidîn)
Ticâret eşyâsının altın ve gümüş üzerinden kıymetleri, nisâb miktârını bulmaz ise ve yanında altın veya gümüş de varsa, eşyânın kıymeti altın veya gümüş kıymetine eklenerek nisâb tamamlanır. (İbn-i Âbidîn)
Ticâret eşyâsının zekâtı, altın nisâbına göre verilir. İhtiyaç eşyâsından ve kul borçları çıkarıldıktan sonra kalanın kırkta biri (yüzde iki buçuğu) zekât olarak verilir. (İbn-i Âbidîn)
nisâb ::: zekat ölçüsü , derece
nisâb ::: aranan sınır
nisâb ::: sermaye
NİSAB :::