naz ~ ناز
Almanca Sözlük - naz ~ ناز maddesi. Sayfa: 347 - Sira: 38

naz - ناز almanca anlamı, ناز - naz almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte ناز - naz kelimesi nasıl geçiyor. naz osmanlıca nasıl yazılır. naz nedir, naz ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet naz ناز auf Türkisch? Was bedeutet naz ناز ? naz ناز Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني naz ناز باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ naz ناز معنى القاموس الألماني العثماني.
naz ناز در ترکی به چه معناست؟ naz ناز به چه معناست؟ naz ناز معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
naz ~ ناز güncel sözlüklerde anlamı:
NAZ ::: f. Bir şeyi beğenmeyiş, şımarıklık. * Beğendirmek maksadiyle kendini ağır satmak. * Celb-i muhabbet için edilen nezâket, letâfet ve zarafet. * Yalvarma, rica.(İşte ubudiyetin esası olan, acz ve fakr ve kusur ve naksını bilmek ve niyaz ile dergâh-ı Uluhiyete karşı secde etmeğe bedel, naz ve fahr suretinde gidenler; zerrecik kalbini arşa müsavi tutar, katre gibi makamını deniz gibi evliyanın makamatı ile iltibas eder; kendini o büyük makamata yakıştırmak ve o makamda kendini muhafaza etmek için tasannuata, tekellüfata, mânâsız hodfüruşluğa ve birçok müşkülâta düşer. L.)
"); nâz ::: (f. i.) : 1) kendini beğendirmek için takınılan yapmacık, (bkz. : cilve, işve, şîve). 2) bir şeyi beğenmiyormuş gibi gözükme. 3) şımarıklık. 4) yalvarma, rica.
nâz ::: kendini ağıra satma.
Naz :::
- Kendini beğendirmek amacıyla yapılan davranış, cilve, eda.
- İsteksiz gibi görünerek yalvartmak amacıyla yapılan davranış.
- Şımarıklık.
- Kendini beğendirmek için yapılan davranış, cilve.
nâz ::: işve , cilve , kapris , naz , naza çekmek , nazlanmak , bir şeyi beğenmeyiş , şımarıklık , beğendirmek maksadiyle kendini ağır satmak , celb-i muhabbet için edilen nezaket , letafet ve zarafet , yalvarma , rica , kendini ağıra satma
naz ::: işve
naz ::: cilve
naz ::: kapris
naz ::: naz
nâz ::: (f. i.) 1) kendini beğendirmek için takınılan yapmacık, (bkz. : cilve, işve, şîve). 2) bir şeyi beğenmiyormuş gibi gözükme. 3) şımarıklık. 4) yalvarma, rica.
naz ::: cilve, eda, işve, şive
NAZ :::