Çağdaş Sözlük

mina ~ مینا

Almanca Sözlük - mina ~ مینا maddesi. Sayfa: 346 - Sira: 24

mina - مینا almanca anlamı, مینا - mina almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte مینا - mina kelimesi nasıl geçiyor. mina osmanlıca nasıl yazılır. mina nedir, mina ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet mina مینا auf Türkisch? Was bedeutet mina مینا ? mina مینا Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني mina مینا باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ mina مینا معنى القاموس الألماني العثماني.

mina مینا در ترکی به چه معناست؟ mina مینا به چه معناست؟ mina مینا معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

mina ~ مینا güncel sözlüklerde anlamı:

MiNA ::: Şişe, cam, billur. * Parlak saray. * Sırça. Kuyumcuların kullandıkları lâcivert renkli sırça.

mînâ ::: (f. i.) : 1) şarap şişesi. 2) şişe; cam; billur. 3) mine, kuyumcuların gümüş üzerine nakşettikleri lâcivert veya yeşil renkli sırça.

mînâ ::: (a. i. c. : miyânî) : liman.

minâ ::: cam, billur, sırça, parlak.

MiNa ::: Minâ Mekke'nin, Müzdelife Minâ'nın, Arafât da Müzdelife'nin kuzeyindedir. Son yapılan asfalt caddelere göre Minâ ile Mekke arası 4,5, Minâ ile Müzdelife arası 3,3 ve Müzdelife ile Arafât arası 5,4 kilometredir. (M. Sıddîk Gümüş)

Haccın sünnetleri on birdir. Bunlardan biri de imâmın üç yerde hutbe okumasıdır. Birisi Zilhicce ayının yedinci günü Mekke'de, ikincisi, dokuzuncu günü öğle namazı, öğle ve ikindi namazlarından önce Arafât'ta, üçüncüsü, on birinci (kurban bayramının ikinci) günü Minâ'da okunur. (İbn-i Nüceym)

Kurban bayramının birinci günü güneş doğmadan önce Meş'aril-haram denilen yerden Minâ'ya hareket edilir.Minâ'ya gelince, Mescid-i Hîf'e en uzak olan Cemre-i akabe denilen yerde sağ elin baş ve şehâdet parmaklarıyla iki buçuk metreden veya daha uzaktan Cemre yerini gösteren duvarın dibine nohut kadar yedi taş atılır. Sonra hiç durmadan buradan gidilip kurban kesilir. Bayramın birinci günü Minâ'da olanlar ve bütün hacılar bayram namazı kılmaz. (İbn-i Âbidîn)

Mekke-i mükerremede Minâ pazarında, genç bir tâcir aşağı yukarı elli bin altın değerinde alış veriş yapıyordu. O esnâda, kalbi, Allahü teâlâyı bir an unutmuyordu. (Hâce Behâeddîn-i Buhârî)

Mina :::


  1. Şarap şişesi.

  2. Mine.

  3. Gökyüzü.

  4. Ar. Liman.

mîna ::: mine

minâ ::: cam , billur , sırça

mîna ::: ‬mine

mînâ ::: (f. i.) 1) şarap şişesi. 2) şişe; cam; billur. 3) mine, kuyumcuların gümüş üzerine nakşettikleri lâcivert veya yeşil renkli sırça.

mînâ ::: (a. i. c. : miyânî) liman.

MİNA :::

Şişe, cam, billur. * Parlak saray. * Sırça. Kuyumcuların kullandıkları lâcivert renkli sırça