lala ~ لالا
Almanca Sözlük - lala ~ لالا maddesi. Sayfa: 293 - Sira: 26

lala - لالا almanca anlamı, لالا - lala almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte لالا - lala kelimesi nasıl geçiyor. lala osmanlıca nasıl yazılır. lala nedir, lala ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet lala لالا auf Türkisch? Was bedeutet lala لالا ? lala لالا Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني lala لالا باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ lala لالا معنى القاموس الألماني العثماني.
lala لالا در ترکی به چه معناست؟ lala لالا به چه معناست؟ lala لالا معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
lala ~ لالا güncel sözlüklerde anlamı:
LALA ::: f. Osmanlı İmparatorluğu zamanında sadrazamlar hakkında "Atabek" karşılığı olarak kullanılan bir tâbir olduğu gibi, şehzâdelerin mürebbilerine de bu ad verilirdi. * Saraya alınan acemilerin terbiyesine memur edilenler. * Eskiden büyük memurlarla zenginler de çocuklarının terbiyesine bakmak üzere "lâla" istihdam ederlerdi. Lâla, görünüşte hizmetkâr vaziyetde idiyse de, terbiyesi kendisine havale olunan çocuğa karşı âmir yerinde bulunur; esasen yaşlı ve kâmil insanlardan seçildikleri için çocuklar da kendisine bir mürebbi, bir hoca gibi tâzim ve hürmet ederlerdi.
lala ::: (f. i.) : 1) bir çocuğu gezdiren, oyalayan uşak. 2) saray haremağası. 3) pâdişâhların sadrâzamlara hitabelerken kullandıkları unvan.
Lala :::
- Çocuğun bakım, eğitim ve öğretimiyle görevli kimse
Örnek: Mekteple ev arasında daima bir lalanın refakatinde gidip gelmeye alıştı. Y. K. Karaosmanoğlu - Şehzadelerin özel eğitmenleri.
- Padişahların vezirlerine seslenirken kullandıkları bir söz.
- 1- Şehzadelerin özel eğitmeni. 2-Padişahların vezirlerine seslenişte kullandıkları deyim.
lala ::: osmanlı imparatorluğu zamanında sadrazamlar hakkında "atabek" karşılığı olarak kullanılan bir tabir olduğu gibi , şehzadelerin mürebbilerine de bu ad verilirdi , saraya alınan acemilerin terbiyesine memur edilenler , eskiden büyük memurlarla zenginler de çocuklarının terbiyesine bakmak üzere "lala" istihdam ederlerdi , lala , görünüşte hizmetkar vaziyetde idiyse de , terbiyesi kendisine havale olunan çocuğa karşı amir yerinde bulunur; esasen yaşlı ve kamil insanlardan seçildikleri için çocuklar da kendisine bir mürebbi , bir hoca gibi tazim ve hürmet ederlerdi
lala ::: (f. i.) 1) bir çocuğu gezdiren, oyalayan uşak. 2) saray haremağası. 3) pâdişâhların sadrâzamlara hitabelerken kullandıkları unvan.
lala ::: daye
LALA :::