Çağdaş Sözlük

kimya ~ كیمیا

Almanca Sözlük - kimya ~ كیمیا maddesi. Sayfa: 292 - Sira: 18

kimya - كیمیا almanca anlamı, كیمیا - kimya almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte كیمیا - kimya kelimesi nasıl geçiyor. kimya osmanlıca nasıl yazılır. kimya nedir, kimya ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet kimya كیمیا auf Türkisch? Was bedeutet kimya كیمیا ? kimya كیمیا Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني kimya كیمیا باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ kimya كیمیا معنى القاموس الألماني العثماني.

kimya كیمیا در ترکی به چه معناست؟ kimya كیمیا به چه معناست؟ kimya كیمیا معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

kimya ~ كیمیا güncel sözlüklerde anlamı:

KiMYA ::: Basit cisimlerin hususiyetlerini, bu cisimlerin birbirlerine olan tesirlerini ve bundan ileri gelen birleşmeyi inceleyen ilim. Basit maddelerdeki değişikliği anlamağa çalışan ilim kolu. * Edb: Aşk. * İlâç. * Tas: Mevcud olana kanaat ve elde edilmesi mümkün olmayana ait arzuyu terk etmek.

kimyâ ::: bir ilim kolu, ilaç.

Kimya :::


  1. Maddelerin temel yapılarını, birleşimlerini, dönüşümlerini, çözümleme, birleşim ve üretim yöntemlerini inceleyen bilim.

  2. Üstün özellikler taşıyan çok değerli şey
    Örnek: Emniyetlerini kazanmak için bu esrar bir kimya gibi gizli kalmalıdır. R. N. Güntekin

  3. mec. Üstün nitelikler taşıyan, çok değerli.

  4. Maddelerin temel yapılarını, bileşimlerini, vb.yi inceleyen bilim.

  5. 1- Yalınç cisimlerin özelliklerini, bu cisimlerin molekülce birbiri üzerindeki etkilerini ve bu etkileşimden ortaya çıkan bileşimleri inceleyen bilim. 2- Öğrencilere doğayı oluşturan özdeklerin yapısını, bu özdeklerin hangi koşullar altında ve hangi ilkelere göre birleştiğini ve değiştiğini anlatmak;kimyanın bugünkü uygarlığa ve teknik gelişmelere olan katkısını açıklamak;kimya olayları ile canlıların yaşayışı arasındaki sıkı bağları göstermek amacıyle orta dereceli okullarda okutulan ders.

kimyâ ::: ilaç

KİMYA :::

Basit cisimlerin hususiyetlerini, bu cisimlerin birbirlerine olan tesirlerini ve bundan ileri gelen birleşmeyi inceleyen ilim. Basit maddelerdeki değişikliği anlamağa çalışan ilim kolu. * Edb: Aşk. * İlâç. * Tas: Mevcud olana kanaat ve elde edilmesi mümkün olmayana ait arzuyu terk etmek.