Çağdaş Sözlük

köle ~ كوله

Almanca Sözlük - köle ~ كوله maddesi. Sayfa: 288 - Sira: 35

köle - كوله almanca anlamı, كوله - köle almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte كوله - köle kelimesi nasıl geçiyor. köle osmanlıca nasıl yazılır. köle nedir, köle ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet köle كوله auf Türkisch? Was bedeutet köle كوله ? köle كوله Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني köle كوله باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ köle كوله معنى القاموس الألماني العثماني.

köle كوله در ترکی به چه معناست؟ köle كوله به چه معناست؟ köle كوله معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

köle ~ كوله güncel sözlüklerde anlamı:

KöLE ::: t. Bütün tarihî devirlerde başka milletlerden, yabancılardan zorla kaçırılıp hürriyetten mahrum hale getirilerek hizmette kullanılan erkek. (İslâmiyet köleliği en âdil usullerle kaldırmağa çalışmış ve Resul-i Ekrem (A.S.M.), insanları kölelikten kurtarmayı ibadet olarak ilân etmiştir.)

köle ::: esir, alınıp satılan insan.

KöLE ::: Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:

Allah'a ibâdet edin, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Bir de ana-babaya iyilik edin. Akrabâya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya ve ellerinizdeki kölelere de iyilik edin. Çünkü Allah büyüklenen ve övünen kimseyi sevmez. (Nisâ sûresi: 36)

Şu iki güçsüz, yâni köle ve kadın hakkında Allah'tan korkunuz. (Hadîs-i şerîf-Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

Kim kölesinin yüzüne bir tokat atsa, veyâhut onu döğse, onun keffâreti (cezâsı) köleyi âzâd etmesidir. (Hadîs-i şerîf-Sünen-i Tirmizî)

İslâmiyet, bütün kölelere ve hizmetçilere iyi muâmele edilmesini, onlara şefkat ve merhametle davranılmasını emretmiştir. (Van Denberg)

Köle :::


  1. Savaşta tutsak alınan, yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan veya başkasından satın alınan erkek, kul, esir, abd.

  2. Birinin emri altında bulunan, özgür olmayan kimse.

  3. Herhangi bir şeye aşırı derecede bağlı olan kimse.

  4. Savaşta tutsak alınan, yabancı ülkelerden zorla kaçırılıp özgürlükten yoksun bırakılan ya da başkasından satın alınan erkeklere verilen ad.T. : Mülk-i yemîn, bende, abd, gulam

  5. Bir mal gibi alınıp satılan, kişisel hakları bulunmayan ve kendi tükettiğinden daha fazlasını üreterek artık ürün yaratan kişi.

köle ::: esir , alınıp satılan insan , bütün tarihi devirlerde başka milletlerden , yabancılardan zorla kaçırılıp hürriyetten mahrum hale getirilerek hizmette kullanılan erkek

köle ::: bende, esir, kul

KÖLE :::

t. Bütün tarihî devirlerde başka milletlerden, yabancılardan zorla kaçırılıp hürriyetten mahrum hale getirilerek hizmette kullanılan erkek. (İslâmiyet köleliği en âdil usullerle kaldırmağa çalışmış ve Resul-i Ekrem (A.S.M.), insanları kölelikten kurtarmayı ibadet olarak ilân etmiştir.)