kıdem ~ قدم
Almanca Sözlük - kıdem ~ قدم maddesi. Sayfa: 260 - Sira: 6

kıdem - قدم almanca anlamı, قدم - kıdem almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte قدم - kıdem kelimesi nasıl geçiyor. kıdem osmanlıca nasıl yazılır. kıdem nedir, kıdem ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet kıdem قدم auf Türkisch? Was bedeutet kıdem قدم ? kıdem قدم Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني kıdem قدم باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ kıdem قدم معنى القاموس الألماني العثماني.
kıdem قدم در ترکی به چه معناست؟ kıdem قدم به چه معناست؟ kıdem قدم معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
kıdem ~ قدم güncel sözlüklerde anlamı:
KIDEM ::: Öncelik ve eskilik. * Evveli bulunmamak. Ezeli olmak. * Başkasından daha önce olmak. Zamanca daha evvelki olmak. Rütbece daha yüksek olmak. * Cenab-ı Hakkın "Kıdem" sıfatı, yâni; ebedî ve ezelî oluşu.
kadem ::: (a. c. : akdâm) : 1) ayak. (bkz. : pâ). 2) adım. (bkz. : hatve). 3) yarım arşın uzunluğunda bir ölçü. 4) uğur. Hoj-ka-dem : 1) uğurlu; 2) i. eskiden saraylarda bâzı cariyelere takılan ad. Sâbit-kadem : sebat eden, devam eden, sürekli.
"); kıdem ::: (a. i.) : 1) kadîm olma, eskilik, bir işte eskilik. 2) zamanca, me'mûriyetçe, rütbece eskilik. 3) başlangıcı olmıyacak kadar eskilik, ["kıdem", Allah'ın aslî sıfatlarındandır]
kıdem ::: öncelik, öncesizlik.
KIDEM ::: Eğer Allahü teâlâ kıdem sâhibi, kadîm ve ezelî olmayıp hâdis (sonradan yaratılmış) olsaydı, var olmak için kendinden başka bir yaratıcıya muhtâc olurdu. Halbuki muhtâc olmak âciz olmayı berâberinde getirir. Âcizlik ise, Allahü teâlâ için aslâ düşünülemez. Kıdem sıfatının zıddı hudûstur, sonradan olmaktır. Kıdem, Allahü teâlânın zâtı hakkında vâcib oduğundan, zıddı olan hudûs aklen mümkün değildir. (Teftâzânî)
Kıdem :::
- Bir görevde rütbece eskilik
Örnek: Ali Fuad Bey de, parti komitacılığının düşmanı olanlar gibi, nizam, kıdem ve kanun adamı kalmıştır. F. R. Atay - Bir görevde geçirilen süre.
- Çalışanın bir işte çalıştığı süre.
kadem ::: ayak , adım , uğur
kıdem ::: eskilik
kadem ::: adım
kadem ::: ayak
kıdem ::: eskilik
kadem ::: (a. c. : akdâm) 1) ayak. (bkz. : pâ). 2) adım. (bkz. : hatve). 3) yarım arşın uzunluğunda bir ölçü. 4) uğur. Hoj-ka-dem : 1) uğurlu; 2) i. eskiden saraylarda bâzı cariyelere takılan ad. Sâbit-kadem : sebat eden, devam eden, sürekli.
kıdem ::: (a. i.) 1) kadîm olma, eskilik, bir işte eskilik. 2) zamanca, me'mûriyetçe, rütbece eskilik. 3) başlangıcı olmıyacak kadar eskilik, [
KIDEM :::