fezleke ~ فذلكه
Almanca Sözlük - fezleke ~ فذلكه maddesi. Sayfa: 244 - Sira: 34

fezleke - فذلكه almanca anlamı, فذلكه - fezleke almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte فذلكه - fezleke kelimesi nasıl geçiyor. fezleke osmanlıca nasıl yazılır. fezleke nedir, fezleke ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet fezleke فذلكه auf Türkisch? Was bedeutet fezleke فذلكه ? fezleke فذلكه Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني fezleke فذلكه باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ fezleke فذلكه معنى القاموس الألماني العثماني.
fezleke فذلكه در ترکی به چه معناست؟ fezleke فذلكه به چه معناست؟ fezleke فذلكه معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
fezleke ~ فذلكه güncel sözlüklerde anlamı:
FEZLEKE ::: Hülâsa. Netice. Öz. İcmâl. * Hesap listesinde netice.(S - Gerek Kur'an-ı Kerim olsun, gerek tefsiri olan Hadis-i Şerif olsun; her fenden, her ilimden birer fezleke almışlardır. Bir kitab veya bir şahsın yalnız fezlekeleri ihata etmekle harika olması lâzım gelmez. Bir şahıs, pek çok fezlekeleri ihata edebilir?C - Bahsettiğimiz fezleke, sellemehüsselâm fezlekeler değildir. Ancak, hüsn-ü isabetle münasib bir mevkide ve münbit bir yerde, işitilmemiş çok işaretleri tazammun etmekle istimal ve zer' edilen fezlekelerdir. Kur'an veya Hadisin aldıkları fezlekeler, bu kabil fezlekelerdir. Bu kabil fezlekeler tam bir meleke ve ıttıladan so a hâsıl olabilir ki, herbir fezleke, me'hazı olan fen veya ilmin hükmünde olur. Bu ise, bir şahısda olamaz. İ.İ.)
Fezleke ::: (a. i.) : 1) hülâsa, netîce, muhtasar, özet. 2) huk. [evvelce] mahkemelerde soruşturma evrakının altına yazılan hulâsa.
fezleke-i târih ::: târih hülâsası, özeti.
fezleke resmi ::: [evvelce] huk. mahkemelerin ceryânını kısaca tespit eden vesikadan alınan masraf.
fezleke ::: özet.
Fezleke :::
- Özet, hülasa.
- Bir kararın kısaca yazılması.
- 1- Sadrazamın buyruğu ile divanda yakınmaları dinleyen çavuşbaşının kaleme aldığı tutanak. 2- Özetlenerek yazılan yapıt.
fezleke ::: özet , hülasa , netice , soruşturma özeti
fezleke ::: soruşturma özeti
fezleke ::: özet
Fezleke ::: Bir tahkikat veya muhakeme zabtının hülasası demektir.Bunda tafsilata girişilmeden işin ana hatları gösterilir. Bir teftiş raporunun kısaltılması halinde iktisab ettiği şekle de denir.
fezleke ::: hülasa, özet
FEZLEKE :::