adavet ~ عداوت
Almanca Sözlük - adavet ~ عداوت maddesi. Sayfa: 234 - Sira: 9

adavet - عداوت almanca anlamı, عداوت - adavet almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte عداوت - adavet kelimesi nasıl geçiyor. adavet osmanlıca nasıl yazılır. adavet nedir, adavet ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet adavet عداوت auf Türkisch? Was bedeutet adavet عداوت ? adavet عداوت Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني adavet عداوت باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ adavet عداوت معنى القاموس الألماني العثماني.
adavet عداوت در ترکی به چه معناست؟ adavet عداوت به چه معناست؟ adavet عداوت معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
adavet ~ عداوت güncel sözlüklerde anlamı:
ADAVET ::: Husumet, düşmanlık. Kin. buğz. Garaz.(Adâvet ve muhabbet, nur ve zulmet gibi zıttırlar. İkisi, mâna-yı hakikisinde olarak beraber cem olmazlar. Eğer muhabbet, kendi esbabının rüçhaniyetine göre bir kalbde hakiki bulunsa, o vakit adâvet mecazi olur; acımak suretine inkılâb eder. Evet mümin, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslahına çalışır. Onun için nass-ı hadis ile: "Üç günden fazla, mü'min mü'mine küsüp kat-ı mükâleme etmeyecek." Eğer esbâb-ı adâvet galebe çalıp, adâvet, hakikatıyla bir kalbde bulunsa; o vakit muhabbet mecâzi olur; tasannu ve temelluk suretine girer. M.)
adâvet ::: (a. i.) : düşmanlık, yağılık, (bkz. : buğz).
adavet ::: düşmanlık.
ADaVET ::: Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:
Sen kötülüğü, en güzel haslet ne ise onunla önle (Öfkeye sabr ile, cehâlete ilim ile, kötülüğe afv ile karşılık ver). O zaman (görürsün ki) seninle arasında adâvet bulunan kimse bile sanki yakın dostun olmuştur. (Fussilet sûresi: 34)
Kıymetli ömrünü dâimâ adâvet ve husûmet sebebiyle keder ve huzursuzlukla geçiren kimselere yazık. (Ahmed Rıfat)
Üç şey adâvete sebeb olur: Mal hırsı, insanların ikramlarına düşkünlük göstermek, insanların göstereceği îtibâra önem vermek (Ebû Osman Hîrî)
Adavet :::
- Düşmanlık.
adâvet ::: düşmanlık
adavet ::: düşmanlık
adâvet ::: düşmanlık
adâvet ::: (a. i.) düşmanlık, yağılık, (bkz. : buğz).
ADAVET ::: Düşmanlık
adavet ::: düşmanlık, husumet
ADAVET :::