Çağdaş Sözlük

Şîrhâr ~ شيرخوار

Almanca Sözlük - Şîrhâr ~ شيرخوار maddesi. Sayfa: 204 - Sira: 22

Şîrhâr - شيرخوار almanca anlamı, شيرخوار - Şîrhâr almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte شيرخوار - Şîrhâr kelimesi nasıl geçiyor. Şîrhâr osmanlıca nasıl yazılır. Şîrhâr nedir, Şîrhâr ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet Şîrhâr شيرخوار auf Türkisch? Was bedeutet Şîrhâr شيرخوار ? Şîrhâr شيرخوار Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني Şîrhâr شيرخوار باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ Şîrhâr شيرخوار معنى القاموس الألماني العثماني.

Şîrhâr شيرخوار در ترکی به چه معناست؟ Şîrhâr شيرخوار به چه معناست؟ Şîrhâr شيرخوار معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

Şîrhâr ~ شيرخوار güncel sözlüklerde anlamı:

şiRHAR ::: f. Tar: Acemiliğe alınmayan veya sayısı beşten az olan esirlerden bir kısmı. Pencik kanuni hükümlerine göre esirler: Şirhâr, beççe, gulamçe, gulâm, sakallı ve pir olmak üzere sınıflara ayrılır ve bu tertibe göre vergiye tâbi tutulurdu. Üç yaşına kadar olan çocuklara, süt emen mânâsına gelen şirhâr; üç yaşından sekiz yaşına kadar olanlara, yavru demek olan beççe; sekizle oniki yaşındakilere gülâmçe; büluğa erenlere gulâm; epeyce traşı gelenlere sakallı; yaşlılara da pir denilirdi. (O.T.D.S.)

şîrhar ::: süt çocuğu

şirhar ::: tar: acemiliğe alınmayan veya sayısı beşten az olan esirlerden bir kısmı , pencik kanuni hükümlerine göre esirler: şirhar , beççe , gulamçe , gulam , sakallı ve pir olmak üzere sınıflara ayrılır ve bu tertibe göre vergiye tabi tutulurdu , üç yaşına kadar olan çocuklara , süt emen manasına gelen şirhar; üç yaşından sekiz yaşına kadar olanlara , yavru demek olan beççe; sekizle oniki yaşındakilere gülamçe; büluğa erenlere gulam; epeyce traşı gelenlere sakallı; yaşlılara da pir denilirdi

şîrhar ::: ‬süt çocuğu

ŞİRHAR :::

f. Tar: Acemiliğe alınmayan veya sayısı beşten az olan esirlerden bir kısmı. Pencik kanuni hükümlerine göre esirler: Şirhâr, beççe, gulamçe, gulâm, sakallı ve pir olmak üzere sınıflara ayrılır ve bu tertibe göre vergiye tâbi tutulurdu. Üç yaşına kadar olan çocuklara, süt emen mânâsına gelen şirhâr; üç yaşından sekiz yaşına kadar olanlara, yavru demek olan beççe; sekizle oniki yaşındakilere gülâmçe; büluğa erenlere gulâm; epeyce traşı gelenlere sakallı; yaşlılara da pir denilirdi. (O.T.D.S.)