Çağdaş Sözlük

şefaat ~ شفاعت

Almanca Sözlük - şefaat ~ شفاعت maddesi. Sayfa: 200 - Sira: 9

şefaat - شفاعت almanca anlamı, شفاعت - şefaat almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte شفاعت - şefaat kelimesi nasıl geçiyor. şefaat osmanlıca nasıl yazılır. şefaat nedir, şefaat ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet şefaat شفاعت auf Türkisch? Was bedeutet şefaat شفاعت ? şefaat شفاعت Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني şefaat شفاعت باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ şefaat شفاعت معنى القاموس الألماني العثماني.

şefaat شفاعت در ترکی به چه معناست؟ şefaat شفاعت به چه معناست؟ şefaat شفاعت معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

şefaat ~ شفاعت güncel sözlüklerde anlamı:

şEFAAT ::: Şefaat etmek. Af için vesile olmak. * Fık: Âhiret günü bir kısım günahkâr mü'minlerin affedilmeleri ve itaatli mü'minlerin de yüksek mertebelere ermeleri için Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm ve sâir büyük zâtların Allah Teâlâ'dan (C.C.) niyaz ve istirhamda bulunmalarıdır.

şefaat ::: (a. i.) : birinin suçundan geçilmesi veya dileğinin yerine getirilmesi için edilen aracılık.

şefâat ::: af için vasıta olmak.

Şefaat :::


  1. Birinin suçunun bağışlanması veya dileğinin yerine getirilmesi için o kimseyle Tanrı arasında peygamberin yaptığı aracılık.

şefâat ::: af için aracılık etme

şefâât ::: affa vesile olma , bağışlanmasını dileme , birine arka olma , peygamberlerin ve velilerin kıyamette günah-kar müminlerin bağışlanması için Allah katında dilekte bulunmaları , şefaat etmek , af için vesile olmak , fık: ahiret günü bir kısım günahkar mü'minlerin affedilmeleri ve itaatli mü'minlerin de yüksek mertebelere ermeleri için peygamber aleyhissalatü vesselam ve sair büyük zatların Allah teala'dan (c , c , ) niyaz ve istirhamda bulunmalarıdır

şefâat ::: ‬af için aracılık etme

şefaat ::: (a. i.) birinin suçundan geçilmesi veya dileğinin yerine getirilmesi için edilen aracılık.

şefaat ::: affetme, bağışlama

ŞEFAAT :::

Şefaat etmek. Af için vesile olmak. * Fık: Âhiret günü bir kısım günahkâr mü'minlerin affedilmeleri ve itaatli mü'minlerin de yüksek mertebelere ermeleri için Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm ve sâir büyük zâtların Allah Teâlâ'dan (C.C.) niyaz ve istirhamda bulunmalarıdır.