Çağdaş Sözlük

seyyid ~ سید

Almanca Sözlük - seyyid ~ سید maddesi. Sayfa: 193 - Sira: 19

seyyid - سید almanca anlamı, سید - seyyid almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte سید - seyyid kelimesi nasıl geçiyor. seyyid osmanlıca nasıl yazılır. seyyid nedir, seyyid ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet seyyid سید auf Türkisch? Was bedeutet seyyid سید ? seyyid سید Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني seyyid سید باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ seyyid سید معنى القاموس الألماني العثماني.

seyyid سید در ترکی به چه معناست؟ seyyid سید به چه معناست؟ seyyid سید معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

seyyid ~ سید güncel sözlüklerde anlamı:

SEYYiD ::: Efendi. * Hazret-i Muhammed'in (A.S.M.) soyundan olan, onun izinden giden. * Temiz ve fazilet sâhibi Müslüman zât. * Resül-i Ekrem (A.S.M.) herkesin imamı, büyüğü, önderi olduğundan kendisine bu isim de verilmiştir. (Bak: Sâdât)

seyyid ::: (a. i. o : sâdât) : 1) efendi, bey; afla; ileri gelen, baş, başkan. 2) Hz. Muhammed (Aleyhisselâm)'in torunu Hz. Hasan'ın soyundan olan kimse.

seyyid-i nev'-i beşer ::: insanların efendisi, ulusu : Hz. Muhammed (Aleyhisselâm). 3) bizde "seyit" şeklinde erkek adı olarak kullanılır.

seyyid-ül-enâm ::: bütün halkın efendisi.

seyyid-üs-sakaleyn ::: (iki cihanın efendisi) : Hz. Muhammed (Aleyhisselâm).

SEYYiD ::: Genç olarak Cennet'e girenlerin Seyyidi Hasen ve Hüseyin'dir." (Hadîs-i şerîf-Üsüd-ül-Gâbe)

2. Hazret-i Hüseyin'in neslinden (soyundan) gelenler.

Seyyidlerin bulunduğu bir memlekette ben oturamam. Zîrâ Resûlullah'a sallallahü aleyhi ve sellem bağlı bir nesebden (soydan) gelmenin şerefini taşıyanlara lâyık oldukları tâzimi (hürmeti) gösterememekten korkuyorum. (Ubeydullah-ı Ahrâr)

seyyid ::: efendi

seyyid ::: ‬Hz Hasan’yn soyundan gelen

seyyid ::: efendi

seyyid ::: ağa

seyyid ::: başkan

SEYYİD :::

Efendi. * Hazret-i Muhammed'in (A.S.M.) soyundan olan, onun izinden giden. * Temiz ve fazilet sâhibi Müslüman zât. * Resül-i Ekrem (A.S.M.) herkesin imamı, büyüğü, önderi olduğundan kendisine bu isim de verilmiştir. (Bak: Sâdât