Çağdaş Sözlük

Tenkîd ~ تنقید

Almanca Sözlük - Tenkîd ~ تنقید maddesi. Sayfa: 103 - Sira: 31

Tenkîd - تنقید almanca anlamı, تنقید - Tenkîd almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte تنقید - Tenkîd kelimesi nasıl geçiyor. Tenkîd osmanlıca nasıl yazılır. Tenkîd nedir, Tenkîd ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet Tenkîd تنقید auf Türkisch? Was bedeutet Tenkîd تنقید ? Tenkîd تنقید Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني Tenkîd تنقید باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ Tenkîd تنقید معنى القاموس الألماني العثماني.

Tenkîd تنقید در ترکی به چه معناست؟ Tenkîd تنقید به چه معناست؟ Tenkîd تنقید معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

Tenkîd ~ تنقید güncel sözlüklerde anlamı:

TENKiD ::: Bir kimse veya şeyin iyi veya kötü taraflarını bulup meydana çıkarmak.Tenkid yapıcı veya yıkıcı olabilir. Tenkitten maksat, doğrunun ve yanlışın iyi niyetle ortaya konulması, hakikate ulaştıracak yolun ve imkânların gösterilmesidir. Sadece yanlışı söylemek, doğruyu göstermemek yıkıcı bir tenkiddir. Tenkid edenin, tenkid edeceği mesele hakkında bilgili olması gerekir. Tenkide his, ihtiras, menfaat, peşin hüküm araya girmemeli, tenkid konusunda Hz. Ali'nin (R.A.) şu sözünü unutmamalıdır: "Sen hakikatı insanla bilemezsin, önce hakikatı tanı, so a ehlini de tanırsın." (Bak: Gıybet)

tenkid ::: (a. i. c. : tenkidât) : bir konuya âit yazıyı veya eseri değer bakımından gözden geçirme, * eleştirme, fr. critique. [doğrusu : "intikad" dır]

tenkid ::: eleştiri, değerlendirme.

tenkid ::: eleştiri

tenkîd ::: eleştiri

tenkîd ::: ‬eleştiri

tenkid ::: (a. i. c. : tenkidât) bir konuya âit yazıyı veya eseri değer bakımından gözden geçirme, * eleştirme, fr. critique. [doğrusu :

TENKİD :::

Bir kimse veya şeyin iyi veya kötü taraflarını bulup meydana çıkarmak.Tenkid yapıcı veya yıkıcı olabilir. Tenkitten maksat, doğrunun ve yanlışın iyi niyetle ortaya konulması, hakikate ulaştıracak yolun ve imkânların gösterilmesidir. Sadece yanlışı söylemek, doğruyu göstermemek yıkıcı bir tenkiddir. Tenkid edenin, tenkid edeceği mesele hakkında bilgili olması gerekir. Tenkide his, ihtiras, menfaat, peşin hüküm araya girmemeli, tenkid konusunda Hz. Ali'nin (R.A.) şu sözünü unutmamalıdır: "Sen hakikatı insanl