Çağdaş Sözlük

Ta'lîk ~ تعلیق

Almanca Sözlük - Ta'lîk ~ تعلیق maddesi. Sayfa: 97 - Sira: 25

Ta'lîk - تعلیق almanca anlamı, تعلیق - Ta'lîk almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte تعلیق - Ta'lîk kelimesi nasıl geçiyor. Ta'lîk osmanlıca nasıl yazılır. Ta'lîk nedir, Ta'lîk ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet Ta'lîk تعلیق auf Türkisch? Was bedeutet Ta'lîk تعلیق ? Ta'lîk تعلیق Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني Ta'lîk تعلیق باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ Ta'lîk تعلیق معنى القاموس الألماني العثماني.

Ta'lîk تعلیق در ترکی به چه معناست؟ Ta'lîk تعلیق به چه معناست؟ Ta'lîk تعلیق معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

Ta'lîk ~ تعلیق güncel sözlüklerde anlamı:

TA'LiK ::: Asmak. * Geciktirmek. * Bağlanmak. * Bir cümlenin mazmununun husulünü diğer bir cümlenin mazmununun husulüne edat-ı şart ile rabt etmektir. Şu işi görürsen, şuna vâris olacaksın denilse, vâris olma, işin görülmesine bağlanmış olur. Buna ta'liki şart denir. * Muallak kalmak. Bir zamana bıraktırmak. * Kur'an yazısının bir çeşidi. * Tefsir.

ta'lîk ::: (a. i. alak'dan. c. : ta'lîkat) : 1) asma, asılma. 2) bir şeye bağlı gösterme. 3) geciktirme, asıntıda bırakma, askıda bırakılma. 4) belli bir zamana bırakma, (bkz. : te'hîr). 5) (bkz. : hatt-ı ta'lîk).

ta'lik-ut-takrîr ::: huk. [eskiden] vakfa âit vazî-fe tevcihlerinin hâkim tarafından bir şarta ta'lik edilmesi demektir ki sahihtir.

ta'lik-ut-takrîr fi-l-vezâif ::: huk. hâkimin (yargıç) bir zâte hitaben : "şu vazifenin sahibi ölürse veya şöyle bir vazife inhilâl ederse sana tevcîh ettim" demesi.

ta'lîk ::: asma , erteleme , askıya alma. erteleme , ta'lik edilmek , asılmak , iliştirilmek , tutturulmak , askıya alma erteleme

ta'lik ::: asmak , geciktirmek

ta’lîk ::: ‬askıya alma erteleme

TA'LİK :::

Asmak. * Geciktirmek. * Bağlanmak. * Bir cümlenin mazmununun husulünü diğer bir cümlenin mazmununun husulüne edat-ı şart ile rabt etmektir. Şu işi görürsen, şuna vâris olacaksın denilse, vâris olma, işin görülmesine bağlanmış olur. Buna ta'liki şart denir. * Muallak kalmak. Bir zamana bıraktırmak. * Kur'an yazısının bir çeşidi. * Tefsir.