Çağdaş Sözlük

tahkik ~ تحقیق

Almanca Sözlük - tahkik ~ تحقیق maddesi. Sayfa: 89 - Sira: 18

tahkik - تحقیق almanca anlamı, تحقیق - tahkik almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte تحقیق - tahkik kelimesi nasıl geçiyor. tahkik osmanlıca nasıl yazılır. tahkik nedir, tahkik ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet tahkik تحقیق auf Türkisch? Was bedeutet tahkik تحقیق ? tahkik تحقیق Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني tahkik تحقیق باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ tahkik تحقیق معنى القاموس الألماني العثماني.

tahkik تحقیق در ترکی به چه معناست؟ tahkik تحقیق به چه معناست؟ tahkik تحقیق معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

tahkik ~ تحقیق güncel sözlüklerde anlamı:

TAHKiK ::: Doğru olup olmadığını araştırmak veya doğruluğunu, yanlışlığını meydana çıkarmak. İncelemek. İçyüzünü araştırmak. * Bir şeyi eksiksiz ve ziyâdesiz yapmakta mübâlağa etmektir. Bir şeyin hakikatına ermek, künhüne vâkıf olmak, nihayetine erişmek demektir. Kur'an kıraat ıstılahında ise: Her harfin hakkını vermek, özel sıfatlarına riayet etmek, sesi tam mahrecinden çıkarmak, medleri gerektiği kadar uzatmak, hareke, ızhar ve gunneleri okuyuş hassasiyetinin en son imkânını kullanarak okumaktır.

tahkik ::: (a. i. hakk'dan. c. : tahkikat) : 1) doğru olup olmadığını araştırma. 2) doğru olup olmadığını meydana çıkarma.

tahkik ::: araştırma.

Tahkik :::


  1. Soruşturma
    Örnek: Bunun böyle olduğunu iyice tahkik için yola çıkmak üzere idim. S. F. Abasıyanık

tahkîk ::: etraflıca araştırma

tahkik ::: araştırma , gerçeği arama

tahkik ::: ‬araştırma

tahkik ::: gerçeği arama

Tahkik ::: Soruşturma.

tahkik ::: (a. i. hakk'dan. c. : tahkikat) 1) doğru olup olmadığını araştırma. 2) doğru olup olmadığını meydana çıkarma.

tahkik ::: soruşturma

TAHKİK :::

Doğru olup olmadığını araştırmak veya doğruluğunu, yanlışlığını meydana çıkarmak. İncelemek. İçyüzünü araştırmak. * Bir şeyi eksiksiz ve ziyâdesiz yapmakta mübâlağa etmektir. Bir şeyin hakikatına ermek, künhüne vâkıf olmak, nihayetine erişmek demektir. Kur'an kıraat ıstılahında ise: Her harfin hakkını vermek, özel sıfatlarına riayet etmek, sesi tam mahrecinden çıkarmak, medleri gerektiği kadar uzatmak, hareke, ızhar ve gunneleri okuyuş hassasiyetinin en son imkânını kullanarak okumaktır.