ilahiyyat ~ الهیات
Almanca Sözlük - ilahiyyat ~ الهیات maddesi. Sayfa: 37 - Sira: 2
ilahiyyat - الهیات almanca anlamı, الهیات - ilahiyyat almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte الهیات - ilahiyyat kelimesi nasıl geçiyor. ilahiyyat osmanlıca nasıl yazılır. ilahiyyat nedir, ilahiyyat ne demek arapca yazılışı.
Was bedeutet ilahiyyat الهیات auf Türkisch? Was bedeutet ilahiyyat الهیات ? ilahiyyat الهیات Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.
ماذا يعني ilahiyyat الهیات باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ ilahiyyat الهیات معنى القاموس الألماني العثماني.
ilahiyyat الهیات در ترکی به چه معناست؟ ilahiyyat الهیات به چه معناست؟ ilahiyyat الهیات معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.
ilahiyyat ~ الهیات güncel sözlüklerde anlamı:
ilâhiyyât ::: (a. i. c.) : felsefenin, Allah'tan ve Allah ile ilgili mevzulardan bahseden kısmı, fr. theologie.
iLaHiYYaT ::: Kelâm kitaplarının ilâhiyyât bahislerinde Allahü teâlânın varlığını isbat için bildirilen delillerden birisi şöyledir:
Şu âleme gözünü çevirip, üstünde, direksiz duran yıldızları, bilhassa belli bir yörüngede ışık saçan, ziyâsıyla yıldızlarda gece ve gündüzün meydana gelmesine sebeb olan güneşe, gökteki bulutlara ve yağan yağmurlara, altındaki yere ve üzerindeki nehirlere, denizlere, karalardaki ağaçlara ve meyvalara, çeşitli özelliklere sâhip memleketlere ve şehirlere, mâdenlere, bitkilere ve hayvanlara bilhassa âlem-i sagîr (küçük âlem) denilen insana ve kâinattaki eşyânın eşsiz bir sûrette yaratılışına bakan bunlardaki çok ince olan nizam (düzen) ve intizamı, âhengi (uyumu) gören, bunlardaki fâide ve hikmetleri iyi düşünen bir kimse, âlemi yoktan var eden, hep var olan bir yaratıcının var olduğuna inanmak zorunda kalır. (Abdüllatîf Harpûtî)
Bütün nutuklarımda, atomdaki enerjiden nasıl istifâde edileceğini anlattım. Şimdi aklımıza, haklı olarak şu soru gelmektedir: "Bu muazzam kudreti, küçücük yere kim ve nasıl koydu?" Buna ancak İslâm ilâhiyyâtı cevap verecektir. (W. Heisenberg)
ilâhiyyât ::: tanrıbilim , teoloji
ilâhiyyât ::: tanrıbilim
ilâhiyyât ::: teoloji
ilâhiyyât ::: (a. i. c.) felsefenin, Allah'tan ve Allah ile ilgili mevzulardan bahseden kısmı, fr. theologie.