Çağdaş Sözlük

musevi ~ موسوی

Almanca Sözlük - musevi ~ موسوی maddesi. Sayfa: 342 - Sira: 25

musevi - موسوی almanca anlamı, موسوی - musevi almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte موسوی - musevi kelimesi nasıl geçiyor. musevi osmanlıca nasıl yazılır. musevi nedir, musevi ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet musevi موسوی auf Türkisch? Was bedeutet musevi موسوی ? musevi موسوی Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني musevi موسوی باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ musevi موسوی معنى القاموس الألماني العثماني.

musevi موسوی در ترکی به چه معناست؟ musevi موسوی به چه معناست؟ musevi موسوی معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

musevi ~ موسوی güncel sözlüklerde anlamı:

MUSEVi ::: Hz. Musa'nın (A.S.) dinine tâbi olan. Yahudi. (Bak: İsrail) * İmam-ı Musa Kâzım nesline mensub olan. Sadat-ı Museviyeden.

Mûsevl ::: (a. s. ve i.) : Yahudi, Hz. Musa'nın din ve şerîatinden olan kimse.

Musevî ::: Musa aleyhisselâma tabi olan, Yahudi.

MuSEVi ::: Allahü teâlâ, Mûsevîlik dînini İsrâiloğullarına ve Mısır'ın yerli halkı olan kıbtîlere gönderdi. Kıbtîler, Mûsevîlik dînini kabûl etmedikleri gibi kabûl eden İsrâiloğullarına da zulm ve işkence yaptılar. Mûsâ aleyhisselâm Mûsevîleri alarak Mısır'dan çıkardı. Böylece Fir'avn'ın ve kıbtîlerin zulmünden kurtardı. Mûsâ aleyhisselâmdan ve diğer İsrâil peygamberlerinden sonra Mûsevîlik dîni değiştirildi. Kısmen bozulmuş olan Mûsevîlik zamanla asıl hüviyetini tamâmen kaybetti. Hattâ bugün dünyâda yahûdî olarak kalmış olan on beş milyon kadar insandan hakîki Mûsevîlik dînine ve onun kitâbı olan hakîki Tevrât'a inanan kimsenin kalmadığını ilmî kaynaklar bildirmektedir. (M. Sıddîk Gümüş)

Musevi :::


  1. Yahudi.

mûsevî ::: yahudi

musevî ::: musa aleyhisselama tabi olan , yahudi

musevi ::: hz , musa'nın dinine tabi olan , yahudi , imam-ı musa kazım nesline mensub olan , sadat-ı museviyeden

Mûsevl ::: (a. s. ve i.) Yahudi, Hz. Musa'nın din ve şerîatinden olan kimse.

MUSEVİ :::

Hz. Musa'nın (A.S.) dinine tâbi olan. Yahudi. (Bak: İsrail) * İmam-ı Musa Kâzım nesline mensub olan. Sadat-ı Museviyeden