Çağdaş Sözlük

ittiba' ~ اتباع

Almanca Sözlük - ittiba' ~ اتباع maddesi. Sayfa: 13 - Sira: 33

ittiba' - اتباع almanca anlamı, اتباع - ittiba' almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte اتباع - ittiba' kelimesi nasıl geçiyor. ittiba' osmanlıca nasıl yazılır. ittiba' nedir, ittiba' ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet ittiba' اتباع auf Türkisch? Was bedeutet ittiba' اتباع ? ittiba' اتباع Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني ittiba' اتباع باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ ittiba' اتباع معنى القاموس الألماني العثماني.

ittiba' اتباع در ترکی به چه معناست؟ ittiba' اتباع به چه معناست؟ ittiba' اتباع معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

ittiba' ~ اتباع güncel sözlüklerde anlamı:

iTTiBA' ::: Tabi' olma. Arkasından gitme. İtaat etme. Tebaiyyet ve imtisal etme.(Mariz bir asrın, hasta bir unsurun, alil bir uzun reçetesi: İttiba-ı Kur'andır! M.)(Muhabbetullah, Sünnet-i Seniyyenin ittibaını istilzam edip intac ediyor. Ne mutlu o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeye ittibaından hissesi ziyade ola. Veyl o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeyi takdir etmeyip, bid'alara giriyor! L.)(Eğer Allah'a muhabbetiniz varsa, Habibullah'a ittiba' edilecek. İttiba' edilmezse, netice veriyor ki, Allah'a muhabbetiniz yoktur! L.)

etbâ' ::: (a. s. tâbi'nin c.) : 1) birinin sözüne, işine, mesleğine uyanlar. 2) hizmetçiler, uşaklar.

etbâ ü hadem ::: taraflılar ve hizmet edenler.

itbâ' ::: (a. i.) : 1) tabî kılma, arkasına, ardına katma. 2) gr. bir kelimeye katılan aynı kalıpta başka ve mânâsız söz, koşuntu. "yemek memek" deki "memek"; "zengin mengin" deki "mengin" gibi.

ittibâ' ::: (a. i.) : tâbî olma uyma, ardısıra gitme.

etbâ ::: tabi olanlar

ittibâ ::: uyma , tabi olma , izleme

itbâ ::: tabi kılma

ittiba' ::: tabi' olma , arkasından gitme , itaat etme , tebaiyyet ve imtisal etme

itbâ ::: ‬tabi kılma

ittibâ ::: ‬uyma

ittibâ ::: izleme

itbâ' ::: (a. i.) 1) tabî kılma, arkasına, ardına katma. 2) gr. bir kelimeye katılan aynı kalıpta başka ve mânâsız söz, koşuntu.

ittibâ' ::: (a. i.) tâbî olma uyma, ardısıra gitme.

etbâ' ::: ---

etbâ' ::: hizmetçiler

etbâ' ::: uşaklar

İTTİBA' :::

Tabi' olma. Arkasından gitme. İtaat etme. Tebaiyyet ve imtisal etme.(Mariz bir asrın, hasta bir unsurun, alil bir uzun reçetesi: İttiba-ı Kur'andır! M.)(Muhabbetullah, Sünnet-i Seniyyenin ittibaını istilzam edip intac ediyor. Ne mutlu o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeye ittibaından hissesi ziyade ola. Veyl o kimseye ki, Sünnet-i Seniyyeyi takdir etmeyip, bid'alara giriyor! L.)(Eğer Allah'a muhabbetiniz varsa, Habibullah'a ittiba' edilecek. İttiba' edilmezse, netice veriyor ki, Allah'a muhabbetiniz yoktur! L.)

Diğer Osmanlıca Sözlüklerde: