Çağdaş Sözlük

aydın ~ آیدین

Almanca Sözlük - aydın ~ آیدین maddesi. Sayfa: 11 - Sira: 49

aydın - آیدین almanca anlamı, آیدین - aydın almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte آیدین - aydın kelimesi nasıl geçiyor. aydın osmanlıca nasıl yazılır. aydın nedir, aydın ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet aydın آیدین auf Türkisch? Was bedeutet aydın آیدین ? aydın آیدین Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني aydın آیدین باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ aydın آیدین معنى القاموس الألماني العثماني.

aydın آیدین در ترکی به چه معناست؟ aydın آیدین به چه معناست؟ aydın آیدین معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

aydın ~ آیدین güncel sözlüklerde anlamı:

AYDIN ::: Aydınlık. * Açık, âşikâr, açıkça görünen. * Mübârek, mesut. Bilgili, okumuş, görgülü.Bugün bazı çevrelerde batı ilim ve felsefesini tahsil edip benimseyenlere de "aydın" denilmektedir. Aklı gözüne inmiş, yani herşeyi maddi ölçülerle yorumlamaya alışmış, kalbi maddeci felsefe ile kararmış insana aydın demek yanlıştır. Böylelerine "zulmetli münevver" yani kalbi ve aklı kararmış okumuşlar demek daha doğru olur.

Aydın :::


  1. Işık alan, ışıklı, aydınlık.

  2. Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli (kimse), münevver
    Örnek: Akşam gazetesi, yurt aydınlarıyla konuşarak bizde niçin yazar yetişmediğinin sebeplerini araştırdı. O. V. Kanık

  3. Kolayca anlaşılacak kadar açık, vazıh (söz veya yazı).

aydın ::: aydınlık , açık , aşikar , açıkça görünen , mübarek , mesut , bilgili , okumuş , görgülü , bugün bazı çevrelerde batı ilim ve felsefesini tahsil edip benimseyenlere de "aydın" denilmektedir , aklı gözüne inmiş , yani herşeyi maddi ölçülerle yorumlamaya alışmış , kalbi maddeci felsefe ile kararmış insana aydın demek yanlıştır , böylelerine "zulmetli münevver" yani kalbi ve aklı kararmış okumuşlar demek daha doğru olur

aydın ::: aydınlık, münevver, okumuş, sarih, somut, vazıh, veciz, ziyalı

AYDIN :::

Aydınlık. * Açık, âşikâr, açıkça görünen. * Mübârek, mesut. Bilgili, okumuş, görgülü.Bugün bazı çevrelerde batı ilim ve felsefesini tahsil edip benimseyenlere de "aydın" denilmektedir. Aklı gözüne inmiş, yani herşeyi maddi ölçülerle yorumlamaya alışmış, kalbi maddeci felsefe ile kararmış insana aydın demek yanlıştır. Böylelerine "zulmetli münevver" yani kalbi ve aklı kararmış okumuşlar demek daha doğru olur.