Çağdaş Sözlük

milliyet ~ مليت

Almanca Sözlük - milliyet ~ مليت maddesi. Sayfa: 334 - Sira: 44

milliyet - مليت almanca anlamı, مليت - milliyet almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte مليت - milliyet kelimesi nasıl geçiyor. milliyet osmanlıca nasıl yazılır. milliyet nedir, milliyet ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet milliyet مليت auf Türkisch? Was bedeutet milliyet مليت ? milliyet مليت Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني milliyet مليت باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ milliyet مليت معنى القاموس الألماني العثماني.

milliyet مليت در ترکی به چه معناست؟ milliyet مليت به چه معناست؟ milliyet مليت معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

milliyet ~ مليت güncel sözlüklerde anlamı:

MiLLiYET ::: Ümmet. Aralarında din, dil ve tarih birliği olan topluluktaki hâl. Millet olma. Aralarında maddi mânevi birlik ve beraberlik râbıtaları bulunan topluluktaki vasıf. (Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu, İslâmiyyet; aklı, Kur'ân ve imândır.)(Kimin himmeti milleti ise, o tek başiyle küçük bir millettir. M.)(Fikr-i milliyet, şu asırda çok ileri gitmiş. Hususan dessas Avrupa zâlimleri, bunu İslâmlar içinde menfi bir surette uyandırıyorlar, tâ ki, parçalayıp, onları yutsunlar.Hem fikr-i milliyette bir zevk-i nefsâni var; gafletkârâne bir lezzet var; şeâmetli bir kuvvet var. Onun için şu zamanda hayat-ı içtimaiye ile meşgul olanlara, "Fikr-i milliyeti bırakınız!" denilmez. Fakat, fikr-i milliyet iki kısımdır. Bir kısmı menfîdir. Şeâmetlidir, zararlıdır; başkasını yutmakla beslenir, diğerlerine adâvetle devam eder, mütayakkız davranır. Şu ise, muhâsamet ve keşmekeşe sebebdir. Onun içindir ki, hadis-i şerifte ferman etmiş: $Ve Kur'an da ferman etmiş: $ İşte şu hadis-i şerif ve şu âyet-i kerime; kat'i bir surette menfî bir milliyeti ve fikr-i unsuriyeti kabul etmiyorlar. Çünki: Müsbet ve mukaddes İslâmiyet milliyeti, ona ihtiyaç bırakmıyor... M.) (Bak: Türk)(Menfî milliyette ve unsuriyet fikrinde ifrat edenlere deriz ki:Evvelâ: şu dünya yüzü, hususan şu memleketimiz, eski zamandan beri çok muhaceretlere ve tebeddülâta mâruz olmakla beraber; Merkez-i Hükümet-i İslâmiyye bu vatanda teşkil olduktan so a, akvâm-ı sâireden pervane gibi çokları içine atılıp, tavattun etmişler. İşte bu halde Levh-i Mahfuz açılsa ancak hakiki unsurlar birbirinden tefrik edilebilir. Öyle ise, hakiki unsuriyet fikrine, hareketi ve hamiyeti bina etmek mânasız ve hem pek zararlıdır. Onun içindir ki: Menfî milliyetçilerin ve unsuriyet-perverlerin reislerinden ve dine karşı pek lâkayd birisi mecbur olmuş; demiş: "Dil, din bir ise; millet birdir." Mâdem öyledir. Hakiki unsuriyete değil; belki dil, din, vatan münâsebatına bakılacak. Eğer üçü bir ise, zaten kuvvetli bir millet; eğer biri noksan olursa, tekrar milliyet dairesine dâhildir. M.)

milliyyet ::: (a. i.) : aynı kavim ve cinsten olma, cinsiyet, tâifiyyet, kavmiyet.

milliyet ::: aynı milletten olma hâli.

Milliyet :::


  1. Millete özgü olma veya millî olma durumu, ulusallık.

  2. Bağlı bulunan millet, tabiiyet.

milliyet ::: aynı milletten olma hali , ümmet , aralarında din , dil ve tarih birliği olan topluluktaki hal , millet olma , aralarında maddi manevi birlik ve beraberlik rabıtaları bulunan topluluktaki vasıf

milliyyet ::: (a. i.) aynı kavim ve cinsten olma, cinsiyet, tâifiyyet, kavmiyet.

milliyet ::: tabiiyet

MİLLİYET :::

Ümmet. Aralarında din, dil ve tarih birliği olan topluluktaki hâl. Millet olma. Aralarında maddi mânevi birlik ve beraberlik râbıtaları bulunan topluluktaki vasıf. (Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu, İslâmiyyet; aklı, Kur'ân ve imândır.)(Kimin himmeti milleti ise, o tek başiyle küçük bir millettir. M.)(Fikr-i milliyet, şu asırda çok ileri gitmiş. Hususan dessas Avrupa zâlimleri, bunu İslâmlar içinde menfi bir surette uyandırıyorlar, tâ ki, parçalayıp, onları yutsunlar.Hem fikr-i milliyette bir zevk-i nefsâni