Çağdaş Sözlük

ma'siyyet ~ معصيت

Almanca Sözlük - ma'siyyet ~ معصيت maddesi. Sayfa: 327 - Sira: 15

ma'siyyet - معصيت almanca anlamı, معصيت - ma'siyyet almanca osmanlıca ne demek. Osmanlıca-Almanca sözlükte معصيت - ma'siyyet kelimesi nasıl geçiyor. ma'siyyet osmanlıca nasıl yazılır. ma'siyyet nedir, ma'siyyet ne demek arapca yazılışı.

Was bedeutet ma'siyyet معصيت auf Türkisch? Was bedeutet ma'siyyet معصيت ? ma'siyyet معصيت Bedeutung des osmanischen deutschen Wörterbuchs.

ماذا يعني ma'siyyet معصيت باللغة التركية؟ ماذا يعني ؟ ma'siyyet معصيت معنى القاموس الألماني العثماني.

ma'siyyet معصيت در ترکی به چه معناست؟ ma'siyyet معصيت به چه معناست؟ ma'siyyet معصيت معنی فرهنگ لغت آلمانی عثمانی.

ma'siyyet ~ معصيت güncel sözlüklerde anlamı:

MA'SiYYET ::: İtaatsizlik, günah, isyan.(Mâsiyetin mâhiyetinde, bilhassa devam ederse, küfür tohumu vardır. Çünki, o mâsiyete devam eden ülfet peyda eder. So a ona âşık ve mübtelâ olur. Terkine imkân bulamıyacak dereceye gelir. So a o mâsiyetinin ikaba mucib olmadığını temenniye başlar. Bu hal böylece devam ettikçe küfür tohumu yeşillenmeye başlar. En nihâyet, gerek ikabı ve gerek dâr-ül-ikabı inkâra sebeb olur.Ve keza, mâsiyete terettüp eden hacâletten dolayı, o mâsiyetin mâsiyet olmadığını iddia etmekle o mâsiyete muttali olan melekleri bile inkâr eder. Hattâ şiddet-i hacâletten yevm-i hesabın gelmiyeceğini temenni eder.Şayet yevm-i hesabı nefyeden ednâ bir vehmi bulursa, o vehmi kocaman bir bürhan addeder. En nihayet nedâmet edip terketmiyenlerin kalbi küsufa tutulur, mahvolur gider. El-iyazü Billâh! M.N.)

ma'siyet ::: (a. i. sül. asâ. c. : maâsî) : âsîlik, itaatsizlik; isyan, günah.

mâsiyet ::: günah , isyan

ma'siyyet ::: itaatsizlik , günah , isyan

ma'siyet ::: (a. i. sül. asâ. c. : maâsî) âsîlik, itaatsizlik; isyan, günah.

MA'SİYYET :::

İtaatsizlik, günah, isyan.(Mâsiyetin mâhiyetinde, bilhassa devam ederse, küfür tohumu vardır. Çünki, o mâsiyete devam eden ülfet peyda eder. Sonra ona âşık ve mübtelâ olur. Terkine imkân bulamıyacak dereceye gelir. Sonra o mâsiyetinin ikaba mucib olmadığını temenniye başlar. Bu hal böylece devam ettikçe küfür tohumu yeşillenmeye başlar. En nihâyet, gerek ikabı ve gerek dâr-ül-ikabı inkâra sebeb olur.Ve keza, mâsiyete terettüp eden hacâletten dolayı, o mâsiyetin mâsiyet olmadığını iddia etmekle o mâsiyete m